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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  03/04/2018
Data da última atualização:  04/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEIXOTO, F. M.; GOUVÊA, A. C. M. S.; SANTIAGO, M. C. P. de A.; MARTINS, Z. E. de S. V.; BORGUINI, R. G.; GODOY, R. L. de O.
Afiliação:  F. M. Peixoto, UFRRJ; A. C. M. Senna Gouvêa, UFRRJ; MANUELA CRISTINA P DE A SANTIAGO, CTAA; Z .E. de Sá Velosos Martins, Universidade do Porto; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RONOEL LUIZ DE OLIVEIRA GODOY, CTAA.
Título:  Characterization and bioaccessibility of anthocyanins from blueberry (Vaccinium corymbosum L.) after simulated gastrointestinal digestion: A positive effect on malvidin derivatives.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Fruits, v. 73, n. 2, p. 88-96, mar./apr. 2018.
ISSN:  0248-1294 print, 1625-967X online
DOI:  10.17660/th2018/73.2.2
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Recent studies have reported many preventive and therapeutic properties against cardiovascular disease and cancer, associated to the consumption of polyphenols, including anthocyanins. Anthocyanin bioavailability is a major issue regarding their biological effects, because the results are still controversial and divergent. Bioaccessibility and absorption studies represent the first steps in predicting bioavailability of the bioactive compounds in humans. The objectives of the current research were to perform an in vitro gastro-intestinal digestion model by mimicking oral, gastric and intestinal physiological conditions, in order to investigate the bioaccessibility of blueberry anthocyanins. Materials and methods – Identification and quantification of anthocyanins were carried out by HPLC and ESI-MS/MS detector. Results and discussion – Total anthocyanin content (125.27 ± 19.80 mg 100 g-1) was greatly decreased after digestion (6.50 ± 1.03 mg 100 g-1), which represented 5.20 ± 0.82% of bioaccessibility. All delphinidin derivatives were unstable, not detected after digestion, and had the lowest bioaccessible forms. Otherwise, malvidin derivatives, including the acetyl form, were stable and displayed the highest bioaccessibility percentage. More -OCH3 groups seems to increase the bioaccessibility, because higher structure size molecules can promote steric hindrance and impact on anthocyanin low degradation or conversion to non-detectable forms. Conclusion – These results should... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Blueberry; Nutritional value; Phenolics.
Thesagro:  Vaccinium Corymbosum.
Thesaurus Nal:  antioxidant activity; in vitro digestion.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA14112 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  05/10/2015
Data da última atualização:  23/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 2
Autoria:  TUPY, O.; FERREIRA, R. de P.; VILELA, D.; ESTEVES, S. N.; KUWAHARA. F. A.; ALVES, E. R. de A.
Afiliação:  OSCAR TUPY, CPPSE; REINALDO DE PAULA FERREIRA, CPPSE; DUARTE VILELA, CNPGL; SERGIO NOVITA ESTEVES, CPPSE; FRANK AKIYOSHI KUWAHARA; ELISEU ROBERTO DE ANDRADE ALVES, DE-PR.
Título:  Viabilidade econômica e financeira do pastejo em alfafa em sistemas de produção de leite.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  Revista de Política Agrícola, Brasília, DF, ano 24, n. 2, p. 102-116, abr./maio/jun. 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho é avaliar a viabilidade econômica e financeira do pastejo em alfafa em sistemas de produção de leite. A análise empregou um modelo desenvolvido pela Embrapa que simula um sistema de produção de leite e avalia os impactos. Os sistemas de produção que utilizam alfafa para pastejo se mostraram superiores economicamente aos que não a utilizam. A alfafa foi utilizada para vacas com produção de 20 kg leite/dia, 25 kg leite/dia e 30 kg leite/dia, e, em todos os casos, os resultados econômicos e financeiros foram superiores aos do sistema tradicional ?de 8,91% até 43,39%, dependendo do nível de produção de leite e do tempo de pastejo em alfafa.
Palavras-Chave:  Análise de custo; Análise de investimento; Investment analysis; Nutrição de vacas leiteiras; Nutrition of dairy cows.
Thesaurus NAL:  Cost analysis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/130719/1/Viabilidade-economica.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE58272 - 1UPCAP - PP338.105R454
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